Bejelentkezés

Gyakori kérdések

Kedves Érdeklődő! Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat a vándortáborokkal, a vándortábor-vezető képzéssel és az ezekre történő jelentkezéssel kapcsolatban. Amennyiben kérdésére itt nem talál választ, írja meg az címre és megválaszoljuk azt!

A vándortábor-vezető képzésben résztvevő pedagógusként hogyan találok oda a gyakorlati képzés helyszínére?

A jelentkezés véglegesítése után e-mailben részletes tájékoztatót küldünk a gyakorlati képzés pontos menetrendjéről és helyszínéről. (Megközelíthetőség, szállás, étkezés stb.)Az elméleti képzésben meg fogják tanulni a térképolvasás alapjait is.

Csak a képzést elvégző kísérő pedagógusok kapnak megbízási díjat?

Igen. Azokat a pedagógusokat támogatjuk megbízási díjjal, akik elvégzik a kerékpáros vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést és pályáznak vándortáborra táborvezető pedagógusként. A megbízási díj a 7 napos túra során összesen bruttó 100.000 Ft.

Csak a szervező pedagógus kap táborvezetési díjat, vagy a többi felnőtt kísérő is?

A pályázati feltételekben meghatározott maximális kísérők számán belül (tehát ez maximum 2 fő) minden szervező és kísérő ingyenesen vesz részt a túrán, akik elvégezték a kerékpáros vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzést, ezen kívül a pedagógusok bruttó 100.000 Ft táborvezetői díjat kapnak. A képzésben részt nem vevők is lehetnek kísérők, de ők díjazást nem kapnak, és ha a meghatározott maximális kísérők számán felül vannak, nekik az ellátásért is fizetniük kell.

Jelentkezhet-e csoport olyan pedagógus vezetésével, aki nem végezte el a kerékpáros vándortábor-vezető akkreditált pedagógus-továbbképzést?

Nem, a csoportot kísérő felnőttek közül legalább egynek képzett pedagógusnak kell lennie.

Jelentkezhet-e egy fő a vándortáborokra?

A vándortábor programra csoportok jelentkezhetnek, legalább egy kerékpáros vándortábor-vezető képzést végzett pedagógussal. Amennyiben egy-egy diák szeretne kerékpáros vándortáborba jelentkezni, több megoldás lehetséges: keressenek egy olyan közeli iskolát vagy jelentkezésre jogosult civil szervezetet, akik indítanak tábort vagy írjanak az info@maketusz.hu e-mail címre, lehet, hogy tudunk segíteni csoportot találni.

Milyen indulási dátummal jelentkezhetek csoportommal vándortáborra?

Június 18. és augusztus 20. között indulhatnak vándortáborok. A jelentkezési folyamatban az útvonal kiválasztása után jelölhető meg a preferált indulási időpont. A választásnál megjelenő naptár jelzi a foglalt indulási időpontokat.

Jelentkezhet-e nem egy oktatási intézményből érkező diákok csoportja?

Igen, a jelentkezésnek nem feltétele, hogy a részvevők egy intézménybe járjanak, de tanulói jogviszonnyal minden résztvevőnek (kivéve a felnőtt kísérőket) rendelkeznie kell.

Civil szervezettel szeretnék pályázni. Kell-e képzett pedagógus kísérő a csoport mellé?

Igen, minden csoporthoz szükség van a megfelelő létszámban felnőtt kísérőkre, akik közül legalább egy elvégezte a kerékpáros vándortábor-vezető pedagógus továbbképzést. A pedagógus alatt minden pedagógiai végzettséggel rendelkező személyt értünk.

Melyik korosztály számára ajánlott a vándortáborozás?

Felhívjuk a figyelmet, hogy a KRESZ szerint 12 éven aluliak nem kerékpározhatnak főúton, ezért a kerékpáros vándortáboroknál az is megkötés, hogy a tábor indulásakor minden diák betöltse már a 12. életévét - akkor sem, ha az útvonalak egyike sem megy főúton. Általános iskola felső tagozatosait (5-8. osztály), középiskolásokat, szakképző intézetek tanulóit és 19. életévüket be nem töltött diákokat várunk a vándortáborokra. Minden útvonalunk úgy lett kialakítva, hogy a megjelölt korosztályok számára teljesíthető legyen.

Elvégeztem a kerékpáros vándortábor-vezető képzést. Kötelező-e idén vándortábort szerveznem?

Nem kötelező.

Nem vagyok pedagógus, de szívesen elvégeznék egy vándortábor-vezető képzést. Van-e erre lehetőségem?

Igen, ha rendelkezik olyan képesítéssel, amely alapján gyermekekkel foglalkozhat. A jelentkezéskor benyújtott dokumentumok alapján a szervezők bírálják ezt el.

A vándortáborozó csoport számára biztosított-e a csomagok szállítása?

Igen, az egyes szálláshelyek között fejenként egy csomag szállítását a szervezők biztosítják. A részvevőknek azonban célszerű egy kis hátizsákot hozni a napközben szükséges eszközök szállításához.

Szerettem volna a kerékpáros vándortábor-vezető pedagógus továbbképzésre jelentkezni, de a képzési helyek beteltek. Indítanak-e a jövőben még képzéseket?

Igen, terveink szerint kerékpáros vándortábor-vezető akkreditált pedagógus továbbképzés a következő tanévben is indul. Ezt meg fogjuk hirdetni a pedagógusok felé minden számunkra elérhető csatornán, többek között ezen az oldalon is. Akik idén szeretnének jelentkezni, és már minden képzési hely betelt, egy várólistára tudnak feljelentkezni. Ez várhatóan február végétől - március elejétől lesz elérhető. Jelenleg már csak a szombathelyi képzésen vannak helyek.

A csoportom létszáma nincs 15 fő (minimális létszám) Tudok más csoporthoz csatlakozni?

Igen, van lehetőség más intézményekhez is csatlakozni. Ha ilyen problémája van, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a vándortábori projektmenedzserünkkel az info@maketusz.hu e-mail címen.

A pedagógus-továbbképzés gyakorlati részére mit kell vinni és hogyan kell rá készülni?

A kétnapos képzésen elméleti és gyakorlati ismeretek egyaránt átadásra kerülnek. Gyakorlati oktatás mindkét képzési napon lesz, rövidebb és hosszabb kerékpártúrák formájában egyaránt, így célszerű kerékpáros túrázásra alkalmas, kényelmes és időjárásnak megfelelő ruházattal készülni.

Biztosítanak-e a szervezők kerékpárt a pedagógus-továbbképzés gyakorlati részére?

Igen, minden résztvevő számára rendelkezésre fog állni kerékpár, azonban aki szeretne saját kerékpárral részt venni a képzésen, természetesen magával hozhatja.

Elvégeztem korábban a BringaAkadémia 30 órás pedagógus-továbbképzést. Vezethetek-e vándortábort a képzés elvégzéséről szóló tanúsítvány birtokában?

Igen, a BringaAkadémia képzést sikeresen elvégző pedagógusok vezethetnek kerékpáros vándortábort, a kerékpáros vándortábor-vezető képzést elvégző pedagógusokkal megegyező feltételekkel.

Elvégeztem egy, a Magyar Természetjáró Szövetség tematikájához illeszkedő kerékpáros túravezetői tanfolyamot. Ez egyenértékű-e a kerékpáros vándortábor-vezető képzéssel?

Részben, akik ezzel a bizonyítvánnyal rendelkeznek, azoknak csak a gyakorlati képzésen kötelező részt venniük.